Cum să nu se supraîncălzească gadgeturile în anotimpul cald?

De vreme ce vara pana si asfaltul pare ca se topeste in zilele caniculare, se intampla adesea ca gadgeturile sa se supraincalzeasca. Fie ca este vorba despre laptop, telefon mobil de ultima generatie sau tableta, toate gadgeturile se supraincalzesc pe perioada verii, indiferent in ce conditii sunt folosite. Se poate evita aceasta situatie daca utilizatorii tin cont de cateva reguli simple.

In primul rand, supraincalzirea gadgeturilor ascunde si pericole pentru sanatatea utilizatorilor si pentru buna functionare a acestora. Nu de putine ori, gadgeturile se incalzesc atat de tare incat, tinute pe picioare, ard pielea utilizatorului. De asemenea, telefonul sau tableta se poate opri brusc din functionare, la fel ca si laptopul, in cazul unei supraincalziri.

Se recomanda evitarea `uitarii` gadgeturilor in masini, mai ales pe bord sau in locurile expuse la soare, la geamul biroului sau incaperii, in apropierea unei surse de caldura naturala sau artificiala, cum ar fi aragazul.

Pe timp de vara, pentru telefoane este recomandat sa fie incarcate fara husele de protectie, care, impreuna cu aerul cald din camera, pot `sufoca` sistemul de operare si pot determina oprirea din functionare a dispozitivului.

De asemenea, pentru laptop este recomandata achizitionarea unui cooler, a unei masute tip cooler pe care sa poata fi tinut in momentul in care utilizatorul lucreaza sau se joaca, folosindu-l la capacitatea lui maxima.

Daca se intampla ca gadgetul sa fi fost uitat in soare vreme indelungata, nu este recomandata folosirea imediata a acestuia. Iar utilizatorii sa tina cont ca o suprasolicitare a procesorului va incalzi dispozitivul si ii va provoca daune.

Este recomandata asezarea dispozitivelor smart si nu numai pe suprafete plane, reci, astfel ca transferul termic sa fie rapid. Ideale sunt suprafetele metalice si din sticla, nu pernele, paturile sau alte suprafete moi care blocheaza fantele de aerisire.

In concluzie, nu este dificil ca oamenii sa evite supraincalzirea gadgeturilor, folosind sfaturile mai sus mentionate si tinand cont si de sumele mari pe care ar trebui sa le plateasca apoi pentru reparatii.

Lasă un răspuns